Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 18.12.2014

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА МИГРАНТИТЕ

  повеќе
 • 10.12.2014

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА

  повеќе
 • 15.07.2014

  ПОСЕБЕН ИЗВЕШТАЈ ЗА СЛЕДЕЊЕТО НА ПРИМЕНАТА НА НАЧЕЛОТО НА СООДВЕТНА И ПРАВИЧНА...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторRotate left
Rotate right

За Народниот правобранител

Општи информации за Народниот Правобранител

Собранието на Република Македонија, го избира и разрешува народниот правобранител. Народниот правобранител се избира за време од осум години, со право на уште еден избор....

повеќеАктивности

 • 16.03.2015

  СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ...

  Народниот правобранител г.Иџет Мемети оствари протоколарна средба со новоименуваниот амбасадор на...

  повеќе
 • 16.12.2014

  ТРИБИНА ЗА ТРЕТМАН И ГРИЖА НА ДЕЦАТА КОИ...

  „Проблемот со децата кои употребуваат дроги треба сите да не загрижува затоа што станува збор за...

  повеќе
 • 09.12.2014

  РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА „ЗАШТИТАТА НА...

  Во организација на Инструментот за техничка помош и размена на информации на Европската комисија...

  повеќе

Меѓународни активности

 • 27.11.2014

  ОПКАТ ФОРУМ НА ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

  Народниот правобранител г-дин Иџет Мемети и претставник на Националниот превентивен механизам, г-ѓа...

  повеќе
 • 12.11.2014

  ЗАМЕНИК НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г-ЃА...

  Во рамките на одбележувањето на јубилејот 25 години од донесувањето на Конвенцијата за правата на...

  повеќе
 • 21.10.2014

  НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г...

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети на покана на неговиот колега од Република Турција г.Нихат...

  повеќе


Пребарување

Кaлендар на настани

март 2015
П В С Ч П С Н
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија